Reja perutnine

brez Kokcidiostatikov in Antibiotikov
Naši piščanci so vzrejeni BREZ antibiotikov in tudi BREZ ne-registriranih antibiotikov oz. krmnih dodatkov, kot je kokcidiostatik.

Zdravje in kakovost pri vzreji piščancev

Kokcidija - Nevarnost za piščance in ukrepi za preprečevanje

Pri reji perutnine se pogosto srečujemo z izzivom goste naselitve piščancev v gojitvenih objektih. V takih pogojih je pogost pojav zajedavca kokcidije, ki se hitro razvije na vlažnem nastilju, še posebej pogostem na velikih vzrejnih farmah. Ta zajedavec negativno vpliva na prebavne organe piščancev in zmanjšuje njihovo rast. Če zajedavca ne odstranimo pravočasno ali ozdravimo z antibiotiki, lahko povzroči visoko stopnjo umrljivosti piščancev.

Kokcidiostatiki - Preventiva in izzivi regulacije

Za preprečevanje razvoja kokcidije se pogosto priporoča preventivna uporaba različnih kokcidiostatikov, ki se primešajo krmilu in se uporabljajo za piščance od enega dneva starosti do pet dni pred zakolom.
Kljub temu, da so kokcidiostatiki označeni kot dodatki za krmo v EU, ne kot antibiotiki, se njihova uporaba tesno nadzoruje. Obstaja možnost, da ostanejo ostanki kokcidiostatikov prisotni v mesu, kar potencialno predstavlja tveganje za zdravje ljudi.

Transparentnost in certifikacija 'Antibiotic FREE'

Nekatera podjetja kljub uporabi kokcidiostatikov pridobijo certifikat "Antibiotic FREE" za svoje končne izdelke. Na trgu je veliko ponudbe domačih piščancev "brez antibiotikov", vendar je večina teh piščancev med svojo rastjo prejemala kokcidiostatike.
Naša kmetija si prizadeva doseči najvišjo kakovost in zdravje mesa, zato NE UPORABLJAMO kokcidiostatikov ali drugih registriranih in neregistriranih antibiotikov ter krmnih dodatkov.

Varovanje zdravja piščancev brez uporabe zdravil

Zaradi naše predanosti dobrobiti živali si lahko privoščimo, da se izognemo uporabi kokcidiostatikov. Naša skrb za živali vključuje redno preventivno vzorčenje nastila, ki ga analizira Nacionalni veterinarski inštitut.
S tem zagotavljamo zdravje in varnost naših piščancev brez potrebe po uporabi zdravil.
Karenca - čas, ki mora preteči od zadnjega zaužitja antibiotika/zdravila/cepiva, da sledi oz. ostanki le-teh padejo pod mejno vrednost, ki jo določa UVHVVR ali EU.
Image of Chicken

Ne zamudi okusnih piščancev Kmetije Grgar

Order now image background
Line