O meni
Od otroštva do ljubezni do narave, iskanje trajnostnih rešitev
Kot otrok sem s strastjo pomagal nonotu na kmetiji, vedno fasciniran nad naravo in njenimi čudeži. Opazovati, kako iz enega zrna koruze zraste na tisoče novih zrn, ali kako majhna kepica piščanca v nekaj tednih postane okusen obrok - to me je navduševalo. Ta čar narave me je prevzel že v mladosti, in še danes me ohranja. Delal sem vse vrste nalog - od najpreprostejših do najbolj neprijetnih.
Pri komaj dvanajstih letih sem prvič samostojno skrbel za vzrejo piščancev pri nonotu, kar me je izjemno navdušilo. Med leti 8 in 19 sem preživel večino prostega časa na kmetiji in spoznal, da takratni sistem dolgoročno ne bo deloval. Začel sem iskati rešitve, da bi kmetija lahko uspešno preživela. Ugotovil sem, da je najboljša možnost vzrejati, predelovati in tržiti piščance sam.
Pot do inovacij in vrhunske kakovosti, neprestano učenje in izboljšave
Imel sem visoke ambicije in zamisel se je zdela preprosta za uresničitev. Toda, ko sem se soočil z izzivom, sem spoznal, da bom moral korak za korakom napredovati proti cilju.
Začetki so bili precej klasični, podobni načinu vzreje domačih piščancev, ki jih danes najdemo povsod (industrijska krma + malo pšenice in koruze). Vendar me takšen način vzreje ni zadovoljil.
Radovednost me je gnala naprej - raziskoval sem sestavo vsakega zrna, spoznaval njegove lastnosti in razumel, kako lahko izkoristim prednosti različnih kultur za sestavo popolne krmne mešanice. Takrat nisem poznal nikogar, ki bi mi podrobno pojasnil proces pridelave krme, zato sem se sam poglobil in iskal novo znanje. Več let sem posvetil preizkušanju, ugotavljanju in učenju.
Dvakrat letno sem izvajal vzrejo piščancev in preizkušal vsaj pet različnih krmnih mešanic. Po petih letih truda sem končno dosegel želene rezultate ter pridobil dragoceno znanje o procesu sestave krme.
Izbor najboljše pasme za vrhunsko meso in sodobno naročanje
Po izgradnji klavnice sem v letih 2021 in 2022 začel preizkušati različne pasme piščancev z enim glavnim ciljem - doseči najbolj okusno meso. Preizkusil sem dve industrijski liniji in dve BIO-EKO liniji. Sedaj vzgajam linijo ROS308, saj zagotavlja najboljše okusno meso z minimalno izgubo vode med pripravo
Da bi ljudem po vsej Sloveniji omogočili enostaven dostop do naših odličnih piščancev, sem s prijateljem začeli razvijati spletno stran in aplikacijo za preprosto naročanje.
Neprestano izboljševanje za vrhunsko kakovost in zadovoljstvo gurmanov
Morda se zdi, da sem že izčrpal vse ideje za izboljšave, a resnica je, da se z vsakim poskusom naučim nekaj novega. Novo znanje prinaša nove ideje. Vsako leto si prizadevamo narediti naš izdelek še boljši kot prejšnje leto.
Leta 2021 smo popolnoma opustili uporabo kokcidiostatikov, leta 2023 pa skušamo še dodatno izboljšati kakovost z uporabo posebne naravne sestavine.